App Store Carboeiro
 
O tempo en Silleda
Para o día 20/11/2017

Pola Mañá

Pola Tarde

Mínima: 4
Máxima: 19
Cortesía de Meteogalicia
 
Síguenos en: Siguenos en facebookSiguenos en Twiter
Inicio -> Novas

Abades organiza uns obradoiros para a elaboración de rosquillas, promovidos pola Concellaría de Turismo

A parroquia trasdezá de Abades festexará o vindeiro 8 de abril a XXVI edición da Festa da Rosquilla. Como preparación, os días 30 e 31 de marzo levarase a cabo un obradoiro gastronómico de Rosquillas de Abades, actividade promocionada pola Concellaría de Turismo, que dirixe Matías R. Da Torre, e organizada pola Asociación de Mulleres Rurais da devandita parroquia e pola Asociación de Veciños A Costa.

Neste obradoiro, que se levará a cabo no local social de Abades a partir das 15.00 horas, arredor dunha ducia de mulleres prepararán rosquillas para a festividade da seguinte semana. A estas rosquilleiras poderase unir calquera persoa que desexe compartir experiencia ou aprender a facer este doce típico, previa inscrición na Casa da Cultura de Silleda, ou poñéndose en contacto directo coa asociación organizadora. 

Está prevista a elaboración de 200 ducias de rosquillas neste obradoiro, algunhas das cales varios representantes de asociacións e organizacións doutras celebracións gastronómicas poderán probar na degustación que se celebrará o vindeiro día 3; están convidados membros das organizacións de festas como a da tortilla de Laro, a empanada de A Bandeira, a da castaña, o lacón, a paella ou o chourizo ao viño. A cata das rosquillas será tamén no local social de Abades a partir das 20.00 horas. 

Estas actividades naceron tras unha proposta feita dende a Concellaría de Turismo, para darlle un pulo tanto á romaría, como ao produto tradicional, que a pesar de comercializarse en varios puntos da zona, as rosquillas teñen a súa orixe no século XIX na parroquia de Abades. Asemade, entre os obxectivos atópase a pretensión de que os máis novos se interesen en seguir mantendo viva esta tradición, e que os coñecementos culinarios arredor deste doce se poidan transmitir dunhas xeracións a outras, como ata o de agora. 

Publicado: 19/03/2012